Steun ons en help Nederland vooruit

In de gemeenteraad houdt Vic zich o.a. bezig met werk & inkomen, kunst & cultuur, privacy, dienstverlening en de omgevingswet. Hij is lid van van de stadsdeelcommissie West.

Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?

Het werk voor D66 in de gemeenteraad bevalt me erg goed. Zo goed, dat ik nogal eens teveel doe voor de politiek. Als volksvertegenwoordiger leer ik steeds weer bij en dat maakt het ook zo leuk. Me verplaatsen in de belevingswereld van een ander, complexe materie doorgronden en op een goed moment zorgen voor (media-)aandacht voor een onderwerp horen allemaal bij dit mooie werk. Deze facetten en onderwerpen die me ter harte gaan gaven me energie om me nogmaals kandidaat te stellen.

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?

Ik bereik graag concrete resultaten. We praten in de raad nu over de effecten van armoedebeleid in plaats van over de armoedebudgetten. De stabilisatie van zoutcavernes met giftig vliegas is van de baan na de oproep van D66 om alternatieven. We hebben een raadsadviescommissie kunnen oprichten om wat te doen aan de minieme positie van gemeenten in de diepe ondergrond. Na een werksessie Werk praat de raad nu weer op feitelijke wijze over de gang van zaken aan het bijstandsloket. Ik zie vooruitgang en dat smaakt naar meer.

Wat vind je het mooiste aan Enschede?

Enschede is een stad met veerkracht. De stadsbrand van 1862, de teloorgang van de textielindustrie een eeuw later, en de vuurwerkramp aan het begin van het volgende millennium hadden grote gevolgen voor Enschede. Met veel inzet vond Enschede zich steeds weer opnieuw uit. Ik werk heel graag mee aan het verbeteren van het leven in Enschede met die opbouwende insteek. Met slachtoffergedrag bereik je niets, met hoop en geloof in samenwerking veel meer. Anno 2018 heeft Enschede werk nodig voor allemaal. Met de inzet van iedereen gaat ons dat lukken!

Wat is jouw ultieme geluksmomentje?

Na een drukke week met prachtige muziek op de achtergrond een inspirerend artikel lezen. Met een lekker kopje thee, liefst Darjeeling of groene thee uit China.

Waarom woon je in Enschede?

Tijdens mijn studententijd woonde ik op kamers in de stad. Vervolgens bracht de liefde voor mijn vriend me naar Twekkelo. In dit prachtige buitengebied kom ik helemaal tot rust. Een uurtje in de tuin wroeten maakt dat ik er weer helemaal tegenaan kan. Het noaberschap hier inspireert én fascineert me. Zo gemoedelijk en toch vrij samenleven houd ik nog wel een tijd vol!

Meer van Vic van Dijk
Als volksvertegenwoordiger leer ik steeds weer bij en dat maakt het ook zo leuk.
- Vic van Dijk