Steun ons en help Nederland vooruit

Jasper houdt zich in de gemeenteraad o.a. bezig met financiën, integratie en duurzaamheid. Hij is lid van de stadsdeelcommissie Centrum.

Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?

Als raadslid wil ik mensen gelijke kansen bieden. Dat begint bij het onderwijs voor onze kinderen, of bij mensen die werk zoeken de mogelijkheden geven om zich om te scholen. Gelijke kansen bieden waarbij iemands inkomen, opleidingsniveau of culturele afkomst niet uitmaakt. Daarbij moet je elkaar respecteren en samen met mensen zoeken naar oplossingen, niet alleen zeggen wat het probleem is. Daarbij geloof ik niet in makkelijke onliners, iets roepen via twitter of groepen mensen uitsluiten.

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?

Bovenaan staan jongeren. Investeren in onderwijs en goede zorg voor onze jeugd. Iedereen wil het beste voor zijn of haar kinderen. Daar ligt dus ook een kans mensen te verbinden. Daarnaast techniek en innovatie. Vanuit mijn werk zie ik welke waarde beide hebben voor de economie van morgen en groei van onze regio. Tot slot duurzaamheid. Want de toekomst van onze kinderen kan alleen bestaan, als we omschakelen naar een duurzame samenleving.

Wat vind je het mooiste aan Enschede?

Enschede is van oudsher een Europese stad, door haar ligging aan de grens met Duitsland. Dat biedt volop kansen voor iedereen. Enschede heeft de veerkracht om met vaak schaarse middelen dit soort kansen te pakken. Kijk niet alleen naar de problemen van vandaag, maar los die zo goed mogelijk op. Trek de wereld in, investeer in de toekomst en laat zien wat we te bieden hebben. Want Twente heeft innovatie van wereldklasse.

Van welke muziek word je altijd vrolijk?

Veel soorten muziek maken mij vrolijk, maar dan kies ik reggae. Vooral omdat ik deze muziek luister als het mooi weer is, sowieso een reden om vrolijk te zijn. Maar ook omdat het me doet denken aan mijn jeugd, zoals muziek van Bob Marley, Alpha Blondy en Peter Tosh. Maar ook rapmuziek, omdat mijn kinderen dat ook leuk vinden. Mee naar concerten, waar ik een van de oudste bezoekers ben. Apart, maar ook wel grappig.

Wat zou je altijd nog willen leren?

Ik wil wel meer leren over de Chinese taal en cultuur. Inschatting is dat in 2032 China de grootste economie ter wereld is. Dat zie je gebeuren. Ik was vorig jaar voor mijn werk in Shanghai. Fascinerend, maar ook wel frustrerend als je de taal niet spreekt. Ik zal mijn spreekbeurt uit groep 7 over de verboden stad er weer eens bijpakken.

Meer van Jasper Kerkwijk
Als raadslid wil ik mensen gelijke kansen bieden.
- Jasper Kerkwijk