Steun ons en help Nederland vooruit

Iris houdt zich in de gemeenteraad o.a. bezig met zorg, jeugdhulp, studenten, sport en emancipatie. Ze is lid van de stadsdeelcommissie Zuid.

Waarom heb je je verkiesbaar gesteld?

Ik heb mij verkiesbaar gesteld omdat ik mij wil inzetten voor onze mooie stad. Sinds 2012 ben ik lid van D66. Een turbulent jaar waarin ik besloot dat ik actie moest ondernemen als ik verandering wilde brengen. Ik werd steeds actiever binnen onze partij, schreef mee aan ons programma en voerde campagne. Nu is het moment om woorden om te zetten naar daden. Als sociaal liberaal zet ik mij in voor een maatschappij van kansengelijkheid en een duurzame samenleving.

Welke drie onderwerpen liggen je na aan het hart?

Zorg en welzijn, onderwijs en duurzaamheid. Ik vind het belangrijk dat we in een stad leven waar iedereen de kans heeft om zich te ontwikkelen. Een stad waar iedereen mee kan doen en waar we rekening houden met elkaar. Een stad waar we nog lang van kunnen genieten omdat we zuinig om gaan met wat we hebben. Ik ben trots op Enschede en wil bereiken dat
we dit allemaal kunnen zijn.

Wat vind je het mooiste aan Enschede?

Enschede is een mooie stad in een prachtige omgeving, precies groot genoeg met veel te bieden aan haar inwoners. Ik houd van de omgeving en de mensen die er wonen. Als jongere was ik niet zo positief, maar dat is enorm veranderd met de komst van veel leuke nieuwe bedrijven en de constante groei die onze stad doormaakt. Die positieve drive wil ik inzetten om Enschede nog verder tot bloei te laten komen.

Wat staat er op je bucket list?

Ik zou graag nog meer van de wereld willen ontdekken. Het liefst met de trein of auto zodat ik zo veel mogelijk van het land en de cultuur mee krijg. Ik houd enorm van reizen en vind het geweldig om nieuwe mensen te leren kennen. Er zijn nog veel plekken op de wereld die ik wil bezoeken. Misschien een beetje cliché maar wel iets waar ik enorm van geniet en over kan dromen.

Wat zou je altijd nog willen leren?

Ik zou graag nog eens saxofoon willen leren spelen. Muziek is voor mij heel belangrijk. Ik kan me geen leven zonder muziek voorstellen en het helpt me op veel manieren. Met muziek kan ik ontspannen, me concentreren, huilen of lekker uit mijn dak gaan. Zelf speel ik al veel verschillende instrumenten, maar geen saxofoon. Het liefs zou ik eigenlijk alle instrumenten willen spelen maar saxofoon staat al heel lang bovenaan mijn verlanglijstje.

Meer van Iris Bloemhof
Ik heb mij verkiesbaar gesteld omdat ik mij wil inzetten voor onze mooie stad.
- Iris Rutjes