Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

Politiek Café ‘Van Nieuwkomer naar Nederlander’

Woensdag 16 januari 2019 in Enschede

Vanaf 2020 gaan de gemeenten de inburgering regelen. De grote vraag is: hoe gaan we dat in Twente aanpakken? D66 Enschede organiseert hierover op 16 januari een bijeenkomst met als titel ‘Van Nieuwkomer naar Nederlander’. De bijeenkomst is gratis te bezoeken voor iedereen die geïnteresseerd is.

Minister Koolmees neemt het inburgeringsbeleid op de schop. Een belangrijke verandering is dat gemeenten voortaan de inburgering gaan regelen. Ook gaat de eis voor het taalniveau omhoog. De nieuwe wet gaat in op 1 januari 2020. Dat betekent dat we nog een jaar hebben om te bedenken hoe we dit in Twente gaan doen.

Onder leiding van Janarthanan Sundaram (D66 Diversiteitsnetwerk) gaan we in gesprek met Marthe Hesselmans (Van Mierlostichting), Vluchtelingenwerk, inburgeraars en raadslid Jasper Kerkwijk. Hoe werkt inburgeren nu in Enschede? Wat gaat er goed en wat kan er beter? Wat moeten we doen en wat vooral niet?

Kom met ons meepraten! De bijeenkomst begint om 19:30 in de Openbare Bibliotheek Enschede (inloop 19:00) en is gratis te bezoeken voor iedereen (ook als je niet lid bent).

16 januari

19:30 uur

Openbare Bibliotheek Enschede
Pijpenstraat 15