Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 2 april 2020

Hoe blijven we samen sterker in crisistijd?

Nu we met zijn allen aan huis gekluisterd zijn, leren we pas echt wat vertrouwen op de eigen kracht van mensen eigenlijk inhoudt. Onze vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, en met wie je wilt, is opeens niet meer zo vanzelfsprekend.

Maar toch brengt het ons op een vreemde manier ook dichter bij elkaar: buren die voor elkaar boodschappen doen, vrienden die een blokje om lopen om te kijken hoe het met je gaat, collega’s die virtueel voor je klaar staan vanuit hun eigen huiskamer.

Thuis zijn geeft ons ook meer tijd om na te denken over wie voor ons belangrijk zijn. De mensen die dag en nacht in de weer zijn in de zorg, de leraren die zorgen voor het beste onderwijs op afstand, de mensen in en om de supermarkt die de bevoorrading verzorgen. Al die ondernemers die zichzelf noodgedwongen opnieuw uit moeten vinden en al die vrijwilligers die steeds met nieuwe initiatieven blijven komen.

Voor ons als politieke vereniging is de nieuwe situatie even wennen. Het werk in de gemeenteraad ligt voor eventjes grotendeels stil, nu met man en macht aan oplossingen voor de crisis wordt gewerkt. We kunnen helaas ook geen bijeenkomsten meer organiseren voor onze leden en andere inwoners van Enschede. Toch is het belangrijk dat mensen betrokken blijven bij de politiek en de keuzes die gemaakt worden, juist nu!

Als afdelingsbestuur zijn we daarom op dit moment aan het kijken naar wat we wel kunnen gaan doen. Er zijn ideeën over online discussies, digitale borrels, videobellen met raadsleden en nog veel meer. Maar we horen ook graag jou ideeën en initiatieven! Aarzel niet om ons een mail te sturen op bestuur@d66enschede.nl