Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 29 november 2019

Eelco Eerenberg voorgedragen als wethouder in Utrecht

Eelco Eerenberg

Vandaag heeft Eelco Eerenberg zijn vertrek als wethouder in Enschede aangekondigd. Hij wordt op 19 december voorgedragen als kandidaat-wethouder voor D66 in Utrecht. Eelco is ruim vijf jaar wethouder geweest voor D66 in Enschede. Gedurende deze periode heeft hij zich met groot resultaat ingezet voor onze stad. De fractie en de afdeling D66 Enschede zijn hem daarvoor zeer dankbaar en zijn trots op wat hij in deze jaren voor Enschede heeft gedaan.

Onder het wethouderschap van Eelco is de binnenstad van Enschede totaal veranderd. Van een binnenstad met steeds meer leegstand is de stad de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot de bruisende binnenstad die het nu is. Als wethouder financiën heeft hij Enschede door zware financiële tijden geloodst.

Kort na zijn aantreden als wethouder was hij tot twee keer toe korte tijd waarnemend burgemeester van Enschede. Eerst nadat Peter den Oudsten als burgemeester vertrok, in 2014, en later na het vertrek van waarnemend burgemeester Fred de Graaf in 2015.

Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Hij mag zich beste jonge bestuurder van 2015 noemen en twee jaar later zat hij bij de genomineerden van de ‘Beste Lokale Bestuurder’, samen met Victor Everhardt, de man die hij opvolgt in Utrecht.

Vanuit zijn rol als vicevoorzitter van de commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs van de VNG heeft Eerenberg veel betekend in de succesvolle lobby om meer geld vanuit Den Haag naar de gemeenten te krijgen voor jeugdzorg. In die rol verwachten we dat hij onze stad de komende jaren nog van dienst zal blijven.

De fractie en de afdeling van D66 Enschede zijn trots op alles wat hij voor Enschede en de partij heeft bereikt. We bedanken hem voor zijn grenzeloze inzet, zijn gevoel voor humor, de prettige samenwerking, zijn aandeel in het verder uitbouwen van de afdeling en zijn strategische blik. We feliciteren Utrecht en in het bijzonder D66 Utrecht met de komst van Eelco.

We wensen hem en zijn gezin heel veel succes in Utrecht.

De procedure en het profiel voor de opvolging van Eelco zal binnenkort worden gepubliceerd op https://enschede.d66.nl