Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 2 juli 2018

D66 Enschede en partners presenteren nieuwe coalitieakkoord Enschede

De onderhandelingsdelegaties van Burgerbelangen Enschede, VVD, PvdA, ChristenUnie en D66 Enschede hebben op maandag 2 juli het Coalitieakkoord 2018-2022 gepresenteerd. Een coalitieakkoord dat in de afgelopen periode onder leiding van formateurs Jon Hermans-Vloedbeld en Miriam Luizink tot stand is gekomen.

Trots

D66 Enschede is, net als de nieuwe coalitie, trots om te mogen leven en werken in Enschede en wil verder bouwen aan de toekomst. Na meer dan 100 dagen onderhandelen ligt er sinds vanavond een akkoord. Een akkoord waar wij ontzettend trots op zijn. De komende vier jaren willen wij in de nieuwe coalitie daadkrachtig verder werken op gebied van duurzaamheid, ontwikkeling van de stad en sociaal domein. Deze thema’s zijn belangrijk om Enschede ook voor de toekomst nog meer de plek te maken waar iedereen wil zijn en blijven.

Verbinden

Direct na de verkiezingen hebben wij gepleit voor een coalitie die links en rechts met elkaar verbindt. Een coalitie waarin Enschedeërs zich herkennen en die in staat is om de toenemende tweedelingen in onze stad te verbinden. En dat is gelukt! Met een samenstelling van Burgerbelangen Enschede, VVD, PvdA, CU en wijzelf, is er een stabiele meerderheid en een verbindende agenda.

D66 geluid

Op veel onderwerpen hebben we ook het échte D66 geluid kunnen realiseren. Zo komt er een onderwijsbudget, met een focus op kansengelijkheid. Zetten we een stevige en concrete stap op het gebied van duurzaamheid. Daarmee zullen er rondom de A35 aan de westkant drie windmolens verrijzen. Binnen het sociale domein komt er focus op jeugd en gezinnen. Zodat we nu al, de problemen van de toekomst oplossen. In de bijlage vindt u het hele coalitieakkoord  en het persbericht van de gemeente Enschede.

Wethouder

Eelco gaat door als wethouder met een stevige en herkenbare portefeuille: Financiën, Jeugd, Onderwijs, Economie en Innovatie en het stadsdeel Centrum.

Wij zijn trots op het resultaat en gaan volop aan de slag!