Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 23 november 2016

Twence: privatiseren of niet?

Gisterenavond heefTwencet de steunfractie een bezoek gebracht aan Twence. Doel van dit bezoek was om kennis te maken met Twence (wie zijn zij, wat doen zij en hoe dragen ze bij aan het behalen van de maatschappelijke doelstellingen van de Twentse gemeenten). De steunfractie is door de fractie gevraagd om een advies uit te brengen met betrekking tot de eventuele privatisering van Twence. Dit dossier wordt namelijk begin volgend jaar behandeld in de raad.

Voorafgaand aan dit bezoek heeft de steunfractie een bijeenkomst gehad met de Van Mierlo Stichting. Zij hebben ons aangegeven waarmee wij rekening kunnen houden in de beoordeling van het dossier Twence.

Grootste eye-opener was dat Twence denkt in de output die ze leveren zoals groene stroom, warmte, CO2 reductie en innovatietrajecten op het gebied van duurzaamheid terwijl wij eerst alleen dachten aan de input (Twence verbrand afval).

Daarna hebben we een leuke brainstorm hierover gehad met de steunfractie. Advies volgt!

Meedoen?

De steunfractie behandelt vaker inhoudelijke onderwerpen. Dit kan zowel op aanvraag zijn als op eigen initiatief. Wil je ook over bepaalde onderwerpen meepraten en meedenken? Meld je dan aan voor de steunfractie bij amy.maduro@d66enschede.nl

 

05
Twence
Twence
Twence