Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 27 januari 2014

Fietsbeleid

De laatste jaren heeft de gemeente bij verkeersproblemen stelselmatig voorrang gegeven aan de automobilist boven de fietser. D66 vindt het daarom hard nodig nu meer in te zetten op de fiets dan de auto. D66 wil fietsradialen aanleggen, fietsroutes vanuit elk stadsdeel naar het centrum en langs belangrijke economische gebieden en onderwijsinstellingen. Fietsroutes worden zoveel mogelijk ontvlochten van de belangrijke routes voor het autoverkeer. Dit verbetert de veiligheid voor zowel fietsers, zoals scholieren en studenten, als voor automobilisten. Om meer mensen op de fiets te krijgen, wil D66 de parkeervoorziening voor fietsers bij het station verder uitbreiden. Ook krijgen fietsers voorrang in de regen (sensor op verkeerslichten).