Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 2 december 2009

‘Word fit bos’ in Stroinkslanden

Duo-raadslid Eelco Eerenberg ziet mogelijkheden in het Stroinksbos. De renovatie van de wijk Stroinkslanden geschiedt voorspoedig. Met veel participatie van bewoners en een open proces krijgt de buurt prachtige nieuwe vormen. Een schoolvoorbeeld voor vele andere projecten. Op de afgelopen stadsdeelcommissie vergadering van het stadsdeel Zuid werden de laatste voortgangen gepresenteerd. Het Stroinksbos krijgt al snel de hard verdiende opknapbeurt. Het bos is nu praktisch onbegaanbaar als het heeft geregend. Met de aanleg van nieuwe paden en het opknappen van het groen wordt het bos weer aantrekkelijk. Toen ik naar de plannen keek zag ik een prachtig pad, dat avontuurlijk door het bos slingert en een rondje vormt. Mijn hardloophart zag een prachtige nieuwe hardlooproute, die goed geschikt is voor beginners. En die beginners, daar gaat het om. Veel mensen spelen met de gedachte om op conditie te komen of af te vallen, maar weten niet hoe of waar te beginnen. Een sportclub of een hardloopclubje kan soms al een te hoge drempel zijn, zeker voor bepaalde doelgroepen of mensen die zich erg schamen voor hun conditie. Daarom pleitte ik voor een simpel bord bij de ingang van het bos. Een bord waarop staat hoe je in vier weken weer fit kan worden; een simpel trainingsschema gebaseerd op de nieuwe paden in het bos. Wie weer in vorm wil komen hoeft alleen maar hardloopschoenen aan te trekken en naar het bos te lopen. Hoe laagdrempelig wil je het hebben. Met 1 op de 2 mensen die aan overgewicht lijdt, zijn dit soort eenvoudige en laagdrempelige initiatieven broodnodig. De projectmanager Willemien Haverkamp voelde veel voor het idee en binnenkort kunnen we allemaal weer in vorm komen in het ‘Word fit bos Stroinkslanden’.