Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 15 april 2009

Enschede per fiets

Met veel genoegen lees steunfractielid Gertjan Tillema veel van de stukken in de nieuwsbrieven van andere politieke partijen in Enschede. Zo ook het stuk van de hand van de fractievoorzitter van het CDA, Patrick Welman, over de brug Noord Esmarkerrondweg. Waarom juist dit stukje bleef hangen weet ik niet goed. Wellicht omdat mij de ‘Nederlandse stad onwaardige staat’ van de brug nooit is opgevallen, terwijl ik de brug toch zeker tien maal per week passeer. Waarschijnlijker is het dat voor mij als fietser deze brug juist een van de betere stukken is op mijn dagelijkse route naar de UT. Want voor iemand die veel op de fiets door Enschede rijdt, zal het geen nieuws zijn dat veel fietspaden en -stroken er slecht of zelfs gevaarlijk bij liggen. Zo is het gebruik van het fietspad langs de Hengelosestraat als parkeerplaats al jaren een probleem. En met de komst van een HOV zal die situatie niet snel verbeteren. Maar ook het gebrek aan een fietsstrook aan de Mooienhof vanwege -alweer- een HOV is een voorbeeld van de vele verbeterpunten voor fietsers in Enschede. En voor al deze punten is niet ProRail, maar de gemeente Enschede verantwoordelijk. Omdat het CDA bij monde van hun fractievoorzitter laat zien te geven om het comfort en de veiligheid van de Enschedese verkeersdeelnemer, heb ik er alle vertrouwen in dat deze coalitiepartij er alles aan zal doen om van Enschede ook voor fietsers een nog leukere stad te maken.